Textiel look


Behang textiel optiek

Textielbehang - de basis van een stijlvolle wanddecoratie. Eigenlijk begon de geschiedenis van deze wandbekleding in de vroegere Oriënt, in vorm van textielbehang. Voordat men met het bedrukken van gunstige repen papier, dus papierbehang, begon, versierden wandtapijten (Fr. tapisserie) onze binnenmuren. Zo gezien heeft het behang duidelijk zijn oorsprong in de Oriënt.

Ook in de Oriënt (ca. in de 11e eeuw) verscheen het eerste leer behang in de vertrekken van de rijken. In deze aan elkaar geplakte leren banen wird destijds al voor een deel een patroon gestanst en zelfs verguld. Hoewel dit leerbehang heel wat gunstiger was dan de waardevolle wandtapijten, overtroffen de kosten nog altijd de financiële mogelijkheden van de "gewone" man.

In 1634 kwam Karel I van Engeland op het idee verschillende kleuren kleine woldraden op papierbehang te plakken en ontdekte zo - quasi en passant - de voorganger van het velourbehang.

Hoewel behang op papier toendertijd al veel voorkwam, was er nog steeds de wens naar textielbehang. Tot op dit moment was dat voor de meeste mensen gewoonweg te duur.

Laten we er dus nu blij mee zijn, dat er een mogelijkheid is dit leer behang en textiel behang exact na te bootsen en zelfs met realistische structuren en stempelingen tot in het kleinste detail te copiëren.

Hoogwaardig reliëfbedrukt vliesbehang:
Exclusieve structuren en geraffineerde effecten met behulp van een speciale reliëfdruk-procedure aangebracht. Deze moderne drukprocedure schept een hoogwaardig, zeer stabiele, langlevende en individuele coating. Door zo'n exclusieve coating weegt een rol uit de 900-collectie bijvoorbeeld 3900 gr. (1 rol = 10,65 m2.) Conventionele rollen behang wegen slechts ca. 800 gr. Deze collectie met dubbele rollenbreedte van 1,06 m. (XXL behang) werd speciaal voor klanten met hoge eisen, alsook voor exclusieve en zakelijke objecten ontworpen.

Vinyl-behang op papierbasis:
Vinylbehang op basis van tweelagen papier met een geschuimde gestructureerde vinyloppervlakte. Dit behang uit de collectie "VERSAILLES" uit het huis EDEM onderscheidt zich door de uitmuntende oppervlakteeigenschappen zoals ijzersterk, kleurecht en was- en reinigingsbestendig.

Informatie over de verf:
Helaas zijn kankerverwekkende stoffen zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK), primaire aromatische amines, zware metalen en allergieverwekkende stoffen, zoals nikkel, geen uitzondering binnenshuis.

Niet met ons! EDEM behang is milieu- en gezondheidsbewust, want het behang is de kleding van uw muren - en wie trekt er graag giftstoffen aan?

Afwasbaar:
EDEM textieloptiek behang is niet alleen lichtecht, maar ook afwasbaar, zelfs hoogwasbestendig. Verontreinigingen, behalve olie en vet, kunt u met een mild sopje en een spons verwijderen. Zo hebt u nog langer plezier van uw behang.

Over EDEM:
Met behulp van diverse en hoog ontwikkelde technologieën uit Duitsland, Westeuropese grondstofleveranciers en gerenomeerde internationale ontwerpers heeft EDEM AG in de op dit moment modernste behangfabriek de behangdrukkunst tot in de perfectie ontwikkeld.

Op welk textielbehang uw keuze ook valt - wij brengen bij u behaaglijkheid aan de muur.