Barok


Barokbehang damask behang

Behang uit een ander tijdperk, alsof het direkt uit een troonzaal of een oude villa komt. Geef uw interieur de charme van een stijlperiode - de glans en glamour  van een door rijkdom en pronk en praal gekenmerkte periode.

Met ons vinylgecoate EDEM vliesbehang of behang op een tweelagige papierbasis beleeft u dit barok tijdperk elke dag opnieuw.

Barok 1575-1770: Het tijdperk van de barok was een tijd vol tegenstellingen. Bittere armoede aan de ene en pronk en decadentie aan de andere kant. Men liet zien wat men had en schepte zo een bijna perfecte illusie. Koning Lodewijk XIV bijvoorbeeld verstond het als geen ander met glanzende kleuren, abstracte motieven alsmede met zware en kwalitatief hoogwaardige materialen zijn woon- en leefruimte vorm te geven.

Hij drukte destijds zijn stempel op dat, wat bij vandaag "het barokbehang" noemen.

Met behang van EDEM volgen we deze richtlijn en hebben deze praktisch geperfectioneerd. De opulentie van vroegere tijden verbonden met de behangtechnologie van het 3e millenium.

Hoogwaardig reliëfbedrukt vliesbehang:
Exclusieve structuren en geraffineerde effecten met behulp van een speciale reliëfdruk-procedure aangebracht. Deze moderne drukprocedure schept een hoogwaardig, zeer stabiele, langlevende en individuele coating. Door zo'n exclusieve coating weegt een rol uit de 900-collectie bijvoorbeeld 3900 gr. (1 rol = 10,65 m2.) Conventionele rollen behang wegen slechts ca. 800 gr. Deze collectie met dubbele rollenbreedte van 1,06 m. (XXL behang) werd speciaal voor klanten met hoge eisen, alsook voor exclusieve en zakelijke objecten ontworpen.

Vinyl-behang op papierbasis:
Vinylbehang op basis van tweelagen papier met een geschuimde gestructureerde vinyloppervlakte. Dit behang uit de collectie "VERSAILLES" uit het huis EDEM onderscheidt zich door de uitmuntende oppervlakteeigenschappen zoals ijzersterk, kleurecht en was- en reinigingsbestendig.

Informatie over de verf:
Helaas zijn kankerverwekkende stoffen zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK), primaire aromatische amines, zware metalen en allergieverwekkende stoffen, zoals nikkel, geen uitzondering binnenshuis.

Niet met ons! EDEM behang is milieu- en gezondheidsbewust, want het behang is de kleding van uw muren - en wie trekt er graag giftstoffen aan?

Afwasbaar:
EDEM barokbehang is niet alleen lichtecht, maar ook afwasbaar, zelfs hoogwasbestendig. Verontreinigingen, behalve olie en vet, kunt u met een mild sopje en een spons verwijderen. Zo hebt u nog langer plezier van uw behang.

Over EDEM:
Met behulp van diverse en hoog ontwikkelde technologieën uit Duitsland, Westeuropese grondstofleveranciers en gerenomeerde internationale ontwerpers heeft EDEM AG in de op dit moment modernste behangfabriek de behangdrukkunst tot in de perfectie ontwikkeld. Behang van het merk EDEM is milieuvriendelijk, duurzaam, licht- en wasbestendig. De omvangrijke collectie onderscheidt zich door een groot aantal motieven en structuren, verschillende designs en veel combinatiemogelijkheden.

Welk barok behang u ook kiest, wij brengen u een stukje Koning Lodewijk naar huis.