Chinees


Aziatisch behang en China behang

In de 16e eeuw brachten Indische handelslieden voor de eerste keer handgeschilderd Aziatisch papier behang mee naar Europa. Dit behang, in de volksmond ook "Chinabehang" genoemd, vond hier gauw een enorme afzet. De kunst uit het Verre Oosten, de speelse en soms bijna kindelijke tekeningen brachten destijds al veel mensen aan het dromen.

Door het enorme vele werk zoals de kunstvolle schilderingen en de lange transportweg, was dit designbehang alleen een select publiek vergund.

De "normale burger" hoorde eerst vele jaren later van het bestaan van het China behang.

De firma EDEM AG biedt nu iedereen de mogelijkheid, deze Aziatische wandbekleding te bezitten, natuurlijk volgens moderne richtlijnen en wensen. Reliëfbehang met 3D-structuur brengt u zo het land van de glimlach iets dichterbij. Behangschilderkunst van keizerlijke dynastieën uit het Verre Oosten in verbinding met de behangtechnologie van het 3. millenium.

Hoogwaardig reliëfbedrukt vliesbehang:
Exclusieve structuren en geraffineerde effecten met behulp van een speciale reliëfdruk-procedure aangebracht. Deze moderne drukprocedure schept een hoogwaardig, zeer stabiele, langlevende en individuele coating. Door zo'n exclusieve coating weegt een rol uit de 900-collectie bijvoorbeeld 3900 gr. (1 rol = 10,65 m2.) Conventionele rollen behang wegen slechts ca. 800 gr. Deze collectie met dubbele rollenbreedte van 1,06 m. (XXL behang) werd speciaal voor klanten met hoge eisen, alsook voor exclusieve en zakelijke objecten ontworpen.

Vinyl-behang op papierbasis:
Vinylbehang op basis van tweelagen papier met een geschuimde gestructureerde vinyloppervlakte. Dit behang uit de collectie "VERSAILLES" uit het huis EDEM onderscheidt zich door de uitmuntende oppervlakteeigenschappen zoals ijzersterk, kleurecht en was- en reinigingsbestendig.

Informatie over de verf:
Helaas zijn kankerverwekkende stoffen zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK), primaire aromatische amines, zware metalen en allergieverwekkende stoffen, zoals nikkel, geen uitzondering binnenshuis.

Niet met ons! EDEM behang is milieu- en gezondheidsbewust, want het behang is de kleding van uw muren - en wie trekt er graag giftstoffen aan?

Afwasbaar:
EDEM Aziatisch behang en Chinabehang is niet alleen lichtecht, maar ook afwasbaar, zelfs hoogwasbestendig. Verontreinigingen, behalve olie en vet, kunt u met een mild sopje en een spons verwijderen. Zo hebt u nog langer plezier van uw behang.

Over EDEM:
Met behulp van diverse en hoog ontwikkelde technologieën uit Duitsland, Westeuropese grondstofleveranciers en gerenomeerde internationale ontwerpers heeft EDEM AG in de op dit moment modernste behangfabriek de behangdrukkunst tot in de perfectie ontwikkeld. Behang van het merk EDEM is milieuvriendelijk, duurzaam, licht- en wasbestendig. De omvangrijke collectie onderscheidt zich door een groot aantal motieven en structuren, verschillende designs en veel combinatiemogelijkheden.

Wij brengen u een stukje natuur naar huis - houtbehang van EDEM