Retro


Retro behang - Retrobehang - vintage behang

Terug in de "goede oude tijd" - dus retro!

Retrobehang is vooral gebaseerd op motieven en kleuren uit de jaren 50 en 60 en vooral uit de jaren 70.

Dit behang, ook vintagebehang genoemd, wordt tegenwoordig ook graag met moderne muurdecoraties gecombineerd, waardoor de structuur of de vorm en de kleur van deze tijdperken beter naar voren gebracht worden.

Tijdloos behang design ontmoet moderne verwerking en materiaal.
Hoogwaardig vinylbehang op een tweelagige papierbasis of vliesbehang uit 100% zuivere, ademende celstoffen en textielvezels met een decoratieve vinyllaag in de bekende EDEM-kwaliteit. Herinnering aan de eigen kindheid ontwaken en op de een of andere manier voel je je bij deze aanblik thuis en geborgen. Men kan dus zonder overdrijven beweren

"Een dagelijkse behang tijdreis in het moderne verleden - fijn om thuis te zijn".

Hoogwaardig reliëfbedrukt vliesbehang:
Exclusieve structuren en geraffineerde effecten met behulp van een speciale reliëfdruk-procedure aangebracht. Deze moderne drukprocedure schept een hoogwaardig, zeer stabiele, langlevende en individuele coating. Door zo'n exclusieve coating weegt een rol uit de 900-collectie bijvoorbeeld 3900 gr. (1 rol = 10,65 m2.) Conventionele rollen behang wegen slechts ca. 800 gr. Deze collectie met dubbele rollenbreedte van 1,06 m. (XXL behang) werd speciaal voor klanten met hoge eisen, alsook voor exclusieve en zakelijke objecten ontworpen.

Vinyl-behang op papierbasis:
Vinylbehang op basis van tweelagen papier met een geschuimde gestructureerde vinyloppervlakte. Dit behang uit de collectie "VERSAILLES" uit het huis EDEM onderscheidt zich door de uitmuntende oppervlakteeigenschappen zoals ijzersterk, kleurecht en was- en reinigingsbestendig.

Informatie over de verf:
Helaas zijn kankerverwekkende stoffen zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK), primaire aromatische amines, zware metalen en allergieverwekkende stoffen, zoals nikkel, geen uitzondering binnenshuis.

Niet met ons! EDEM behang is milieu- en gezondheidsbewust, want het behang is de kleding van uw muren - en wie trekt er graag giftstoffen aan?

Afwasbaar:
EDEM vintagebehang en retrobehang is niet alleen lichtecht, maar ook afwasbaar, zelfs hoogwasbestendig. Verontreinigingen, behalve olie en vet, kunt u met een mild sopje en een spons verwijderen. Zo hebt u nog langer plezier van uw behang.

Over EDEM:
Met behulp van diverse en hoog ontwikkelde technologieën uit Duitsland, Westeuropese grondstofleveranciers en gerenomeerde internationale ontwerpers heeft EDEM AG in de op dit moment modernste behangfabriek de behangdrukkunst tot in de perfectie ontwikkeld. Behang van het merk EDEM is milieuvriendelijk, duurzaam, licht- en wasbestendig. De omvangrijke collectie onderscheidt zich door een groot aantal motieven en structuren, verschillende designs en veel combinatiemogelijkheden.

Retrobehang - terug in het verleden