Tips en trucs

Creatieve schildertechnieken voor op de muur zijn erg in de mode. Dit geeft een individueële sfeer aan uw woonkamer, kinderkamer, hal of slaapkamer. Met overschilderbare structuurbehangen kunt u in handomdraai een nieuwe kleur én een nieuwe stijl voor uw thuis creëren. U kunt onze milieuvriendelijke structuurbehangen naar eigen wens schilderen. Er zijn structuurbehangen met en zonder patronen. Onze structuurvinylbehangen kunnen tot 7 keer overgeschilderd worden. Dit maakt ze extra voordelig.

Voordelen van structuurvlies ter overschildering:
  • blijven op maat, kunnen zonder inweken verwerkt worden
  • meermaals met dispersie- of latexverf overschilderbaar
  • bijzonder indrukwekkende effecten mogelijk met verschillende creatieve technieken
  • zonder resten droog weer van de wanden verwijderbaar
  • geschikt voor alle kamers (kantoor, kinderkamer, slaapkamer, woonkamer, hal …)

Creëer uw wanden naar eigen wens. Als uw stijl verandert hoeft u niet alles opnieuw te renoveren. Onze structuurbehangen kunnen tot 7 keer opnieuw beschilderd worden. Kies een nieuwe kleur en creëer een nieuwe stijl voor uw thuis.1. voorbeeld

Schilder eerst de achterzijde van het structuurvinylbehang met een mooie verf. Als de baan droog is, lijm de muur dan met ons speciale plaksel voor vinylbehangen in en breng vervolgens de baan aan op de muur. Met deze techniek krijg je een mooi contrast tussen de hoge delen van het reliëf en de doorschijnende delen van het behang.

Dit heb je nodig: lamsvacht verfrol, verf en bakje.


2. voorbeeld

Met deze techniek komen uw wanden uitstekend uit de verf. Behang of muur inlijmen. Het structuurbehang op de muur aanbrengen. Rol met een rubberen verfrol heel zachtjes uw wenskleur over het behang. Belangrijk: bij deze techniek mag de verf niet in de lagere delen van het structuur lopen. Alternatief kunt u ook het structuurbehang in één kleur schilderen en met een tweede kleur (met de rubberen verfrol) alleen de heffingen accentueren.

Dit heb je nodig: lamsvacht verfrol, rubberen verfrol, verf in een of twee mooie kleuren, een bakje.


3. voorbeeld

Muur in de gewenste kleur schilderen. Daarop het doorschijnende vinylstructuurbehang plakken. Met deze techniek krijg je een zacht transparant effect. De structuur wordt indrukwekkend geaccentueerd.

Dit heb je nodig: lamsvacht verfrol, verf, een bakje.


4. voorbeeld

Lijm de achterzijde van het behang in en behang uw kamer gewoon met het reliëfstructuurbehang. Gebruik voor het schilderen een latexverf waar u een effectlazuur bijmengt. Deze zorgt voor een langere droogtijd van de latexverf. Breng de verf vlug op en wrijf het oppervlakkig met een rubberen spatel van het reliëfbehang af. Herhaalt u dit een paar keer tot u met het resultaat tevreden bent.

Dit heb je nodig: lamsvacht verfrol, verf, een bakje.


5. voorbeeld

Lijm de achterzijde van het behang in en behang uw wanden met het reliëfstructuurbehang. Schilder uw muren in de gewenste kleur. Als de verf droog is, breng dan een verf in een iets donkerde tint aan. Met een ietwat vochtige spons over de oppervlakte van de verse verf wrijven. Bij gebruik van 2 kleuren kun je mooie effecten verkrijgen. Op die manier creëer je diepte.

Dit heb je nodig: lamsvacht verfrol, verf, een bakje, spons.


6. voorbeeld

Hang het overschilderbare behang aan de muur. Het behang in de gewenste kleur schilderen. Is het behang helemaal gedroogd? Breng dan met een spons een metalliceffectlazuur aan. Zo krijg je een mooi parelmoer effect.

Dit heb je nodig: lamsvacht verfrol, verf, metalliceffectlazuur, bakje, spons.
Probeert u het uit op een stukje vliesbehang. Varieer daarbij druk en afstand tot het resultaat naar uw smaak is.

Als u een keer weer iets anders wilt is dat geen probleem. U kunt het reliëfstructuurbehang altijd weer overschilderen. Met een nieuwe kleur krijgt u weer een heel andere indruk van uw kamer. Probeert u eens andere techniek uit. Zo hebt u algauw weer een heel andere sfeer in uw kamer.

Als u van een eigentijdse stijl houdt, bevelen wij u ons hoogwaardige renovlies in verschillende diktes aan. U kunt het gladde vlies overschilderen of als ondergrond voor diverse schilder- en spateltechnieken gebruiken. Droog en volledig van de muur verwijderbaar.